2019 jaargang

Snooker marathon

15 februari 2019

Eindelijk was het zover, de langverwachte snookermarathon. Dit op speciaal verzoek van Eric. Helaas had een grote groep deelnemers kort vantevoren afgezegd om verschillende redenen, maar binnen onze vereniging is de afspraak iets wat gepland staat gaat door!

Om 21.00 uur werd het startsein gegeven door Jane als toernooileider en Dave als oudste speler, drukte hiervoor de timer in.


De 24 uur van SC de Meent waren begonnen. Joey en Dennie, twee vrienden van Eric en nog nooit gesnookerd speelden van 21.00-1.00 uur een frame tegen alle deelnemers. Ons mooie spel werd tijdens de frame aan deze kanjers uitgelegd. Dennie en Joey bedankt. Cor en Dave zouden om en om een frame spelen, en Sybe die toevallig langs kwam heeft na overleg met het thuisfront het seniorenkoppel aangevuld. Als één van de drie speelden, speelden de andere twee doorgaans op een vrije tafel. 's Ochtends begon de vermoeidheid toe te slaan, maar we gingen door. Hugo die zich had laten sponsoren voor War Child begon met een kleine € 400,00 en tijdens de Marathon liep dit op tot € 1500,00. Het juist eindsaldo weet ik nog niet. Natuurlijk was er voldoende gelegenheid voor de inwendige mens en hebben we 's ochtends de tijd genomen voor een ontbijt.


In totaal zijn er 27 complete rondes gespeeld met 15 rode ballen en 4510 punten gescoord. Dave, Cor, Sybe, Hugo en Robin hebben het laatste uur nog tegen elkaar gespeeld, maar omdat Eric uitviel door ziekte zijn deze punten niet meegenomen. Maar deze mannen mogen 30 rondes schrijven. ECHT EEN GROOT COMPLIMENT VOOR ALLE DEELNEMERS, MAAR OOK VOOR PETER ALS BARLID. Ik zelf ben er ook trots op dat ik na een dag werken nog 24 uur een snookermarathon heb geleid.

Alle deelnemers gefeliciteerd, Hugo met zijn sponsorbedrag, Cor, Sybe en Dave met de 3de prijs, Eric met de 2de prijs en Robin met de 1ste prijs.